Verleng de levensduur van je schutting met beits

door

Leestijd: ( woorden)
schutting laten beitsen

Wilt u uw nieuwe schutting laten beitsen of bent u de mogelijkheden aan het bekijken? Dan is het heel logisch om meer te willen weten over de werking van beits. Uw nieuwe schutting voorzien van beits verlengt de levensduur hiervan. Hoe zit dat precies?

De werking van beits op schuttingen

Beits is te vergelijken met een soort verf. Het verschil is echter dat beits in hout trekt en van binnen uit bescherming biedt. Daarbij functioneert beits niet als verf kleur, maar als praktische oplossing tegen weersomstandigheden. Met de verschillende seizoenen die we in Nederland kennen wordt hout dankzij beits goed beschermd tegen de invloeden hiervan. Denk aan verkleuringen door hoge UV-stralingen of rottend hout door regenbuien. Uw schutting blijft hierdoor langer in optimale conditie. Waardoor u er langer van kunt genieten.

Waarom beits de levensduur van je schutting verlengt

Dankzij het aanbrengen van pigment in het hout van de schutting en de vochtregulerende werking zorgt beits ervoor dat de schutting minder snel rot, gaat schimmelen, algen krijgt of verkleurt.

Vochtregulerende werking van beits

Beits heeft een vochtregulerende werking waarbij vocht, wat ontstaat bij bijvoorbeeld regenbuien, door de beitslaag heen het hout kan verlaten. Dit proces beschadigt de verflaag op de schutting niet waardoor het verf op de schutting langdurig mooi blijft.

Direct bij het plaatsen van de schuttingbeits aan laten brengen

Laat u door Van Beek Houtbouw een schutting plaatsen en overweegt u om direct beits aan te laten brengen? Dat kan!

Tijdens uw offerte aanvraag kunt u aangeven of u gelijk een blik beits af wilt nemen. Dan nemen we dit gelijk mee in de offerte. Het blik leveren wij bij het plaatsen van de schutting.

Coniferen verwijderen en een nieuwe schutting plaatsen

Coniferen verwijderen en een nieuwe schutting plaatsen

Een vraag die wij als bedrijf nog wel eens krijgen is of wij ook de coniferen kunnen verwijderen. Wanneer u een schutting wilt plaatsen op een plek waar coniferen staan kan het lastig zijn om deze zelf te verwijderen. Coniferen verwijderen kan door de dikke wortels...

Van Beek Houtbouw Beits

Van Beek Houtbouw Beits

1- komponenten houtbeschermende beits geschikt voor schuttingen. Het watergedragen houtimpregneermiddel biedt preventieve bescherming voor uw hout tegen organismen die het hout aantasten. Hierdoor blijft het hout langer goed en blijft ook de uitstraling langer mooi.

Stormschade aan uw schutting?

Stormschade aan uw schutting?

Heeft u stormschade opgelopen aan uw schutting? Het is natuurlijk erg vervelend wanneer uw schutting door harde windstoten of een omvallende boom beschadigd is geraakt. U wilt dit waarschijnlijk zo snel mogelijk gerepareerd hebben. Wij helpen u daar graag bij, neem...