Van Beek Houtbouw / Houtsoorten / Douglas hout schutting laten plaatsen

Douglas hout schutting laten plaatsen

Bent u opzoek naar een schutting met Douglas hout? Bij Van Beek Houtbouw kunnen wij dit type hout leveren in alle panelen die we aanbieden. Zowel horizontaal als verticaal. Stel uw ideale schutting samen en vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Vraag offerte aan

Zelf online samenstellen
Verschillende houtsoorten
Diverse kleuren beton en hout
Alleen topkwaliteit
Inclusief plaatsen

Wat zijn de voor- en nadelen voor Douglas hout?

Hout voor deze schuttingen is veelal afkomstig uit Nederlandse of Duitse bossen. Het grote voordeel van een Douglas houten schutting is dat het over het algemeen wat voordeliger is dan de andere soorten hout. Ondanks dat het wat voordeliger kan zijn is dit type hout zeer sterk en kan het ook lang mee. De kleur zorgt ervoor dat deze schuttingen een warme uitstraling hebben. 

Wel is het verstandig om Douglas hout op een betonnen onderplaat te zetten. Daarmee voorkom je dat er teveel vocht bij komt wat de levensduur van dit hout kan verkorten. Het hout is kwetsbaar als het langdurig wordt blootgesteld aan vocht. Daarnaast is het wat minder duurzaam dan andere geïmpregneerde houtsoorten, maar wel minder belastend voor het milieu.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag hier een offerte aan voor een Douglas houten schutting inclusief plaatsen.