Van Beek Houtbouw / Houtsoorten / Grenen hout schutting laten plaatsen

Grenen hout schutting laten plaatsen

Bent u opzoek naar een grenen schutting? Een schutting van grenen hout is goed te impregneren waardoor het lang goed blijft. Grenenhout is daarnaast erg mooi in combinatie met betonpalen of betonnen onderplaten. Dit zorgt ook nog eens voor een langere levensduur door houtrot tegen te gaan. Bij Van Beek Houtbouw kunnen wij dit type hout leveren in alle panelen die we aanbieden. Zowel horizontaal als verticaal. Stel uw ideale schutting samen en vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Grenen hout schutting

Herkomst grenenhout

Grenen is een commerciële naam voor ‘Pinus sylves- tris’, als wij dat letterlijk vertalen naar de Nederlandse taal staat er ‘grove pijn’. Maar meestal wordt er dan ‘grove den’ voor gebruikt. De meeste Pinus-soorten komen uit het noordelijke halfrond. Maar ook in Chili, Brazilië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland

Eigenschappen grenenhout

  • Grenen is een naaldhoutsoort 
  • Zichtbare vlammen tekening 
  • Onbehandeld een geelachtige kleur 
  • Goed te bewerken
  • Geschikt voor veel verschillende toepassingen
  • Kwasten en noesten duidelijk zichtbaar

Wat zijn de voor- en nadelen van een grenen hout schutting?

Een schutting van grenen hout heeft als voordeel dat het door de de goede verkrijgbaarheid een wat betere prijs heeft dan andere houtsoorten. Het is ook goed en gemakkelijk te bewerken. Dat komt goed van pas wanneer u bijvoorbeeld een schilderij of plantenbakken wilt ophangen aan de schutting. Het nadeel is dat het wat minder duurzaam is ten opzichte van andere houtsoorten. Deze kunnen wat langer meegaan. Vooral wanneer het grenen hout niet geïmpregneerd is.

Om houtrot te voorkomen raden wij een grenen beton schutting aan. Hiermee zetten we het hout niet gelijk op de grond, maar op een betonnen onderplaat. Deze voorkomt dat het vocht van de grond bij de grenen kan komen. Hierdoor verklein je de kans op houtrot, vooral op de lange termijn, aanzienlijk. Grenen hout ziet er daarnaast ook nog eens mooi uit in combinatie met beton. 

Grenen houten schutting beitsen

U kunt het Grenen hout helemaal goed beschermen door deze te voorzien van beits. Door uw schutting te beitsen kunt u de levensduur verlengen en de mooie kleur nog langer behouden. Wij beschikken over onze eigen beits. Tijdens de offerte aanvraag kunt u aangeven of u gelijk een blik beits wil afnemen, deze nemen we dan mee wanneer we uw schutting komen plaatsen. Zo kunt u de schutting na het plaatsen gelijk extra bescherming geven tegen de invloed van het weer.

Het plaatsen van een grenen schutting

Met een grenen hout schutting bent u verzekerd mooie schutting die jaren meegaat. Wij kunnen deze schutting voor u plaatsen. Wij kunnen veel verschillende panelen leveren in grenen hout. Het plaatsen van een grenen schutting doen wij meestal in een dag. Uiteraard zorgen wij er dan voor dat de schutting zowel horizontaal als verticaal waterpas staat. Daarnaast zorgen wij dat dat het passend is zodat uw tuinafscheiding mooi aansluit op bijvoorbeeld uw muur of een andere schutting. Wij zijn pas tevreden als u dat bent.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag hier een offerte aan voor een grenen houten schutting inclusief plaatsen.

Samenstellen

Zelf online samenstellen
Verschillende houtsoorten
Diverse kleuren beton en hout
Alleen topkwaliteit
Inclusief plaatsen